برد مین، یا Main Board نام بردی ست که المانهای پردازش سیگنال و پردازندهی اصلی روی آن قرار میگیرند. در تلویزیون، این برد عملکرد دیگر بردها و قطعات تلویزیون را کنترل میکند. پردازندهی اصلی و حافظههای مربوط به آن، فرمان کاربر را تحلیل میکنند. حافظهی تلویزیون محل ذخیرهی سیستم عامل تلویزیون و برنامههای کارکرد سختافزاری آن است. همچنین آیسیهای پردازش سیگنال درگاههای HDMI و DVI و USB و آنتن و ….، همگی در این برد تعبیه شده اند. عامل تفاوت عملکرد تلویزیونهای یک سازنده، تفاوت در المانهای این برد است. دارا بودن قابلیت سه بعدی، کاهش نویز، اسکیل تصاویر به رزولوشن بالاتر، سیستم عامل هوشمند، گیرندهی دیجیتال و … همگی به پیشرفتهبودن این برد مرتبط هستند.
فهرست مطالب
تلویزیونها مستقل از شرکت سازندهی آنها دارای ساختار و بردهای مشابهی هستند. لذا این مطالب دربارهی تلویزیونهای سونی، سامسونگ، الجی و … صدق میکند.
در صورتی که برد مین تلویزیون شما دچار مشکل شده، حتما دستگاه خود را به متخصصین مجرب بسپارید. باز کردن دستگاه توسط افراد ناآشنا، ممکن است صدمات بیشتری به دستگاه وارد کند.
همین الان تماس بگیرید!
مشاوره و اعلام هزینهی تعمیر تلویزیون تنها با یک کلیک!
خرابی برد مین تلویزیون
خرابی برد مین تلویزیون نشانههای زیادی دارد، هرچند بدون بررسی امکان قطعیت وجود ندارد. برد مین بر عملکرد تمام تلویزیون تاثیر میگذارد، و بسته به میزان و نوع خرابی آن، نشانههای متفاوتی دارد. از مهمترین نشانههای خرابی برد مین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تلویزیون روشن میشود، اما صدا و تصویر ندارد: در صورتی که پردازنده یا حافظهی برد مین تلویزیون آسیب دیده باشد، کارکرد تلویزیون به کل مختل میشود. خراب شدن حافظه و اختلال در کارکرد CPU را با پروگرام چیپهای مرتبط و ریبال میتوان مرتفع کرد. البته این کار احتیاج دستگاه تخصصی ریبال، پروگرامر مناسب و دانش فنی بالایی است. همچنین برنامههای هر مدل تلویزیون از سایت شرکت اصلی خریداری میشود، به همین دلیل هزینهی تعمیر برد مین و پروگرام آن معمولا بالاتر از باقی قطعات تلویزیون است.
- روشن و خاموش شدن تلویزیون: یکی از اشکالات نسبتاً شایع مشاهده شده در تلویزیونها، مشکل روشن و خاموش شدن خودبخودی این دستگاههاست. تجربه کارشناسان ما در تعمیرات تلویزیون نشان میدهد که بروز این اشکال غالباً به دلیل وجود خرابی در مین برد تلویزیون اتفاق میافتد. در این شرایط نیاز است تا پس از طی مراحل عیبیابی جهت تعویض نرم افزار تلویزیون، تعویض آی سی حاوی نرم افزار، تعویض قطعات مربوط به بخش حافظه تلویزیون و در نهایت تعویض کامل مین برد تلویزیون اقدام کرد.
- عدم پاسخگویی تلویزیون: این مشکل هم به برنامه و Firmware تلویزیون مرتبط است و نیاز است برد مین و برد تغذیه بررسی شوند.
- مشکل درگاههای ورودی و آنتن تلویزیون: سیگنالهای ورودی تلویزیون هرکدام در آیسی مخصوص خود ترجمه میشوند و سپس به پردازشگر اصلی منتقل میشوند. اگر درگاه HDMI یا USB یا DVI و یا آنتن کار نمیکنند، آیسیهای مربوط به آن ورودی روی برد مین باید بررسی شوند و اتصالات آن چک شود.
.
علل خرابی برد مین در تلویزیون ها
قطعات برد مین، بسیار حساس هستند. نوسان برق، داغ شدن دستگاه، اتصال نامناسب ورودیها و فایلهای حاوی ویروس، از عوامل اصلی خرابی این برد هستند.
- نوسان برق: خرابی برد تغذیه، یکی از علل شایع خراب شدن المانهای برد مین تلویزیون است. با ایجاد مشکل در ولتاژ و جریان تولید شده در برد تغذیه، عملکرد برد مین نیز دچار اشکال میشود. خوشبختانه با فیوزهایی که در مسیر این دو برد وجود دارد، این دست از خرابیها قابل تعمیر هستند.
- برق گرفتگی آنتن: ایجاد ولتاژ غیر متعارف روی ورودی آنتن، میتواند گیرنده تلویزیون را بسوزاند.
- خرابی کابل و دستگاه متصل به تلویزیون: در صورتی که دستگاهی که به تلویزیون وصل میشود، مانند انواع گیرندهها، کنسولهای بازی و پخشکنندههای مختلف، در تولید سیگنال نقص داشته باشند و خود خراب باشند، به راحتی میتوانند درگاههای ورودی تلویزیون را خراب کنند. بسیاری از خرابیهای پورت HDMI در تلویزیونها ناشی از استفاده از دستگاههای خراب است.
- بیش از اندازه داغ شدن تلویزیون: داغ شدن تلویزیون، نه تنها از طول عمر المانهای آن میکاهد، بلکه در خیلی از موارد باعث شکسته شدن اتصالات چیپها و CPU میشود عملکرد تلویزیون را مختل میکند. نشانهی بارز هم خاموش شدن و هنگ کردن تلویزیون بعد از مدتی کارکرد آن است.
نحوهی تعمیر برد مین تلویزیون
تعمیر برد مین تلویزیون، علاوه بر دانش فنی بالا، نیاز به دستگاههای تخصصی دارد. در این مرکز با استفاده از دستگاه BGA و ریبال برد، درصد زیادی از خرابیها را رفع میکنیم. همچنین با در اختیار داشتن انواع پروگرامرها، اطمینان داریم از عهدهی تعمیر اکثر تلویزیونها بر میآییم.