برد اینورتر تلویزیون
مرکز تخصصی خدمات تلویزیون تیویکمک
فهرست مطالب
تلویزیونها مستقل از شرکت سازندهی آنها دارای ساختار و بردهای مشابهی هستند. لذا این مطالب دربارهی تلویزیونهای سونی، سامسونگ، الجی و … صدق میکند.
در صورتی که برد اینورتر تلویزیون شما دچار مشکل شده، حتما دستگاه خود را به متخصصین مجرب بسپارید. باز کردن دستگاه توسط افراد ناآشنا، ممکن است صدمات بیشتری به دستگاه وارد کند.
همین الان تماس بگیرید!
مشاوره و اعلام هزینهی تعمیر تلویزیون تنها با یک کلیک!
وظیفه برد اینورتر تلویزیون چیست؟
در حقیقت برد اینورتر وظیفه افزایش ستاپ ولتاژ DC(DC جریان برق مستقیم است ) به ولتاژهای بالاتر را بر عهده دارد که جهت روشن شدن لامپهای بک لایت تلویزیون (لامپهای CCFL) و نمایش تصویر با کیفیت بالا در تلویزیون به کار میرود.
در این میان منبع تغذیه یا برد پاور تلویزیون نیز وظیفه تبدیل برق شهری (از نوع AC یا جریان برق متناوب) به جریان مستقیم DC را بر عهده دارد.
علائم رایج خرابی اینورتر :
۱- سیاه شدن صفحه و عدم نمایش تصویر
از آنجایی که نوع فعالیت برد اینورتر با بک لایت تلویزیون همسو است پس میتوان نتیجه گرفت، خرابی برد اینورتر سبب خرابی بک لایت تلویزیون می شود. بنابراین اگر با خاموش شدن ناگهانی تلویزیون مواجه شدید باید این احتمال را بدهید که، برد اینورتر خراب شود دیگر تلویزیون تصویری نخواهد داشت یا به محض روشن شدن بک لایت تلویزیون خاموش شود.در این صورت باید به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.
۲-نوسان برق
از طرف دیگر همانطور که گفته شد برد اینورتر با دریافت ولتاژ برق بالا، آن ولتاژ را به برق مصرفی بک لایت تبدیل می کند، یکی از عمده علت های خرابی برد اینورتر به نوسان برق مربوط می شود.
۳- صدای «وزوز» از پایین صفحه.
اصلیترین علل خرابی برد اینورتر تلویزیون
- برد تغذیه، مستقیما به برق شهری متصل است. به همین جهت همواره در معرض خطر نوسان برق است. مهمترین کار پس از خرید تلویزیون، خرید محافظ برق برای جلوگیری از رسیدن آسیب به تلویزیون است.
- استفاده از کابل ناسالم، عدم تهویهی مناسب هوا در محیط و بالا رفتن دمای تلویزیون و المان های برد تغذیه نیز از دلایل خرابی این برد است.
راحتترین کاری که میتوانید در صورت بروز یک اینورتر معیوب روی صفحه نمایش انجام دهید این است که با یک مرکز تخصصی تعمیر تلویزیون تماس بگیرید.
نحوه تست بردهای اینورتر LCD
برد اینورتر صفحه نمایش LCD یکی از مهمترین اجزای مونتاژ صفحه LCD است. برد اینورتر یک تخته مدار کوچک در داخل صفحه نمایش LCD است که برق دستگاه بک لایت LCD را تأمین میکند، در نتیجه صفحه نمایش LCD را روشن میکند و به شما امکان میدهد تا تصاویر، گرافیک و فیلمها را بر روی صفحه نمایش خود مشاهده کنید. در صورت بروز هرگونه نقص و خرابی تلویزیون، ممکن است صفحه نمایش LCD ضعیف یا کاملاً سیاه شود. یکی از راههای آسان و مهم برای عیبیابی اینورتر صفحه نمایش LCD این است که آن را آزمایش کنید تا ببینید آیا برق را ارسال یا دریافت میکند.
مرحله ۱
صفحه نمایش LCD خود را خاموش کرده و کابل برق LCD خود را از نزدیکترین پریز برق جدا کنید. اگر صفحه نمایش LCD شما بخشی از یک لپ تاپ است، رایانهی خود را خاموش کرده و سپس کابل برق و تمام دستگاههای جانبی را از رایانه جدا کنید. قبل از باز کردن صفحهLCD ، ۱۰ تا ۲۰ دقیقه وقت بگذارید تا صفحه LCD خنک شود.
مرحله ۲
پانل جلوی صفحه LCD را جدا کنید. با پیدا کردن و باز کردن پیچهای فیلیپس در پانل جلوی صفحه نمایش LCD این کار را انجام دهید. بعد از باز کردن پیچها، ممکن است برای جدا کردن پانل جلویی مجبور شوید از یک پیچگوشتی کوچک و سر صاف استفاده کنید. مراقب باشید هنگام انجام این کار به صفحه LCD آسیب نرسانید.
مرحله ۳
برد اینورتر را در لبه پایین پانل LCD دقیقاً زیر صفحه نمایش LCD پیدا کنید. دستگاه مولتیمتر خود را روشن کرده و «حالت DC» را در مولتیمتر فعال کنید. پروب مثبت (قرمز) را به پین ۱ روی برد اینورتر وصل کنید. دو کابل برق به هر انتهای برد اینورتر متصل است. پین ۱ یک فلز کوچک است که از گوشه سمت راست بالای برد اینورتر بیرون زده است. پروب منفی (سیاه) را به هر پیچ لخت صفحه نمایش LCD وصل کنید.
مرحله ۴
صفحه نمایش LCD را روشن کنید و منتظر بمانید تا مولتیمتر خوانده شود. اگر هیچ فعالیتی روی مولتی متر شما وجود نداشته باشد، این یعنی برد اینورتر شما خراب است. بعد از پایان آزمایش اینورتر، مولتیمتر خود را خاموش کرده و کنار بگذارید و سپس صفحه نمایش LCD را خاموش کنید.
مرحله ۵
پانل جلوی صفحه نمایش LCD و پیچهای نگهدارندهی آن را وصل کنید.